איך להיפטר מהפסולת האלקטרונית ועדיין לתרום לסביבה?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
waste

בשעה טובה רכשתם מקרר חדש, שילווה אתכם בנאמנות למשך השנים הבאות. מרווח, פרקטי ואסתטי. אבל מה קורה עם המקרר הישן שלכם? אם הוא כבר לא במצב שאחרים יכולים להשתמש בו ולכן, אינו מועמד למכירה?

השלכת המקרר לרחוב עשויה להוות סכנה לסביבה, כבר היו מקרים שמקררים נפלו על אנשים או חלילה ילדים ששיחקו מחבואים נתקעו במקרר.

מהן הסכנות הטמונות בהשלכת מקרר ישן?

מעבר לכך, פסולת אלקטרונית כמו מקררים מזהמת, מייצרת ומפיצה רעלים ויכולה להיות לה השפעה שלילית ארוכת טווח על החיים על פני כדור הארץ, כולל פגיעה במים, באוויר ובאדמה.

הפסולת גורמת לשחרורם אדים רעילים לאדמה ולמים ומשם לאדם, הצטברות של מתכות רעילות מסכנת חיים. מחקרים שונים העלו שפסולת זו עשויה להוות גורם להיווצרות מחלות ובעיות בריאות מהפרעות נוירולוגיות ועד מחלות כמו סרטן.

חשבו שעל ידי מחזור פסולת אלקטרונית כמו מחזור של מקררים, ניתן להפחית את הזיהום ולייעל את האנרגיה תוך שימוש חוזר במשאבים. פירוק הרכיבים השימושיים מהמקרר הישן והתקנתם במקררים אחרים בתהליכי תיקון. במקרר ישנם רכיבים יקרי ערך שהתקנתם המחודשת יכולה לסייע בצמצום תהליכי ייצור והשפעות סביבתיות שליליות.

הצבת המקרר הישן בחוץ במקום לא מורשה עשויה לגרור קנסות ואילו מחזור של הדגמים הישנים טוב לסביבה ואפילו לכלכלה. למקרר חומרי גלם חשובים כמו נחושת, ברזל, אלומיניום, זכוכית, פלסטיק הניתנים למחזור ובשורה התחתונה – "הזבל של אחד הוא הזהב של האחר".

חוק מחזור הפסולת האלקטרונית נכנס לתוקפו בישראל כבר ב-1.3.2014 והוא מטפל באלפי טונות של פסולת אלקטרונית מדי שנה, כמו גם במקררים וקיומם של מתקנים הקולטים מקררים ישנים לצרכי מחזור.

מי אחראי למחזור המקרר שלכם?

השאלה הנשאלת היא כיצד שולחים את המקרר הישן למחזור ולהיכן? חברות רבות המוכרות כיום מוצרי חשמל וביניהם מקררים מציעות שירות ייחודי של פינוי המקרר הקודם ללא עלות. מדובר במוצר כבד מאוד שקשה לסחיבה ולהובלה, במיוחד בבתים ללא מעלית או עם מעלית קטנה מלהכיל את המקרר. החברות שמפנות את המקרר מספקות שירות שחוסך הרבה זמן ומשאבים והיתרונות הם שמדובר בפינוי פסולת אלקטרונית למקום מורשה על פי חוק.

מה קורה בתהליך מחזור של פסולת אלקטרונית?

כיצד עובד תהליך המחזור של מקררים ומוצרי אלקטרוניקה? בשלב הראשון כאמור מפנים את המוצר מבית הלקוח לאתרי פסולת ייעודיים. לאחר מכן, מתבצע תהליך מיון קפדני במהלכו ממיינים ומפרידים את החלקים השונים מתוך המקרר כולל הגוף של המקרר והחלקים הפנימיים, הפרדת זכוכית מפלסטיק וכדומה.

לאחר מכן, מבצעים גריסת הפסולת בדרך בטוחה באמצעות שימוש בטכנולוגיות מיוחדות, התכתו של גוש המתכת של מה שנותר מהמקרר שלכם לשעבר.

בהמשך מכינים את חומרי הגלם כך שיוכלו לשמש מחדש מקררים או מוצרי אלקטרוניקה אחרים.

על ידי פינוי המקרר למחזור אתם גם נפטרים מהמקרר וגם מסייעים לסביבה.

המקרר הפסיק לעבוד? אין סיבה לתקן אותו והחלטתם לרכוש מקרר חדש? היו מודעים להשפעות שיש לזריקת מקרר ישן ללא תועלת ולנזקים הסביבתיים שהוא יכול לגרום וקחו אחריות על הפסולת האלקטרונית שאתם מייצרים. חשוב מאוד לפנות מלכתחילה לחברה המתמחה בפינוי פסולת אלקטרונית או לוודא שהחברה שמכרה לכם את המקרר ומספקת את שירותי הפינוי אכן מעבירה את הפסולת למתקן מיוחד בו ינסו למקסם את שאריות הפסולת על מנת למזער את הנזק הסביבתי ולהטיב עם הסביבה. אתם לא תשלמו דבר ותרוויחו מכך שדאגתם מראש לפנות את המקרר למקום מורשה בו הוא יעבור תהליך מחזור מקצועי.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו שום כתבה יותר! הירשמו עכשיו

כתבות אחרונות

בחירת העורך