5 טיפים למציאת משקיע בסטארט אפ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
משקיע סטראטאפ

האנושות צמאה ליזמים מוכשרים, רעיונות טובים ובעיקר פיתוחים טכנולוגיים חדשניים שיוכלו לשנות לטובה את חייהם של מיליוני אנשים ברחבי העולם. לא משנה באיזה שלב אתה נמצא במהלך הדרך, כדי להפוך את הויז'ן שלך למוחשי, אתה צריך משאבים. ולפעמים, לא מעט.

מחפש משקיע? המאמר הזה בדיוק בשבילך. אנחנו יודעים שתהליך גיוס כספים לסטארט אפ יכול להיות מאתגר, אז חשבנו לכתוב כמה טיפים טובים שיעזרו לך למצוא את המשקיע האידיאלי.

הדרך לא קלה, ובכל זאת אתה כאן, מאמין ברעיון שלך, ויודע שיום אחד הוא יראה אור ויהפוך למוצר מעולה שעוד אנשים יכולים להנות ממנו.

לפני הכל, בוא נשנה את ההנחות השגויות

יזמים צעירים נוטים לחשוב שכדי למצוא משקיע הם צריכים להגיע עם מוצר ברמה גבוהה, אבל האמת היא שזה לא נכון. חברת סטארט אפ צעירה יכולה לגייס כספים בכמה שלבים לאורך הדרך (תכף נרחיב).

נגיד אפילו יותר מזה – אתה לא צריך להמציא את הגלגל. השוק צמא לחדשנות אמיתית ומקבל אותה כמו שהיא, על כל צורותיה.

משקיע חכם (וזה בדיוק מה שאתה מחפש) ידע לזהות את הערך שעומד מאחורי רעיון טוב, ואם הוא גם ישים ורווחי, יש לך בידיים שילוב מנצח.

מתי אתה יכול להתחיל לחפש מימון?

הרווחים שזורמים מענף ההייטק הם נתח חשוב מהכלכלה הישראלית, לא מעט חברות סטארט אפ קמו בישראל בשנים האחרונות, וחלק מהן כבר הפכו לענקיות בין לאומיות. ההצלחה שלהן, מאפשרת לך ללמוד ולהתחקות אחר תהליך גיוס כספים מוצלח.

השלבים שבהם תוכל להתחיל לחפש משקיע:

PRE SEED- זהו השלב ההתחלתי, כשכל מה שיש לך בראש זה רעיון ראשוני. בלי צוות ובלי מחקר. זה הזמן לכתוב תוכנית עסקית ולרשום פטנט (אם יש לך אפשרות). זה שלב שלא מצריך המון משאבים ולכן מה שרוב היזמים עושים זה לפנות למעגל הקרוב (חברים, משפחה) או לממן את עצמם.

SEED- זהו השלב השני שבו הרעיון מתחיל כבר לקבל צורה. אתה מבצע POC (בדיקת היתכנות), פיילוטים במעבדות, מחדד את התוכנית העסקית, ובעצם מתחיל לעבוד על האבטיפוס. בשלב הזה, ככל הנראה תזדקק ליותר כסף, ולפיכך להשקעה.

משקיעים בסטארט אפ

אנג'ל- איש עסקים פרטי ועשיר שמשקיע בסטארט אפים תמורת אחוזים (בדרך כלל גבוהים). השקעה כזאת מלווה בחוזה משפטי מפוצץ, שלפעמים עלול להבהיל את היזם ולפגוע בתהליך. 

קרן הון סיכון- גוף משפטי ופיננסי שמגייס סיבובי השקעות בסכומים של עשרות ואף מאות מיליוני דולר. קרנות הון בוחרות בדרך כלל את ההשקעות שלהן בפינצטה, בהתאם לסיכון ולתשואה הצפויה. מדובר בהשקעה מעורבת ופעילה.

עוד גופים שיכולים להשקיע בחברה שלך הם: סינדיקטים, משרדים משפחתיים, מימון המונים וקרנות גידור.

אין נכון או לא נכון, אין טוב ולא טוב. כל סטארט אפ הוא מקרה לגופו. אל תמהר להתפתות אחרי הכסף, חשוב שתעשה את ההחלטה בלב שלם.

5 טיפים למציאת המשקיע האידיאלי

  1. לפני שאתה מתחיל בתהליך החיפוש, תתעכב על אפיון המשקיע האידיאלי שלך.
  2. תבין שמשקיע הוא לא רק כסף, הוא שותף לדרך. תמיד תחפש את המשקיע שיוכל לתת לך גם ערך מוסף (קשרים, פיתוח וכו').
  3. וודא שאתה והמשקיע חולקים את אותו ויז'ן לעתיד החברה, ושיש לכם כימיה טובה. גם אם מידת המעורבות שלו נמוכה, בסופו של דבר, אתה רוצה לעבוד עם בן אדם!
  4. אף אחד לא ישקיע בסטארט אפ שלך אם תבוא בלי תוכנית עסקית מפורטת מכל הכיוונים. שב ותבנה בסיס חזק, לפני שהמשקיע מתקיל אותך עם שאלות.
  5. קח בחשבון שתהליך הגיוס לוקח בערך חצי שנה, ככה שכדאי לך לפתח מעכשיו סבלנות.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו שום כתבה יותר! הירשמו עכשיו

כתבות אחרונות

בחירת העורך