שיקולים בבחירת בתי יולדות

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Obstetricians assisting in the hospital woman in labor pushes to give birth

היכן את רוצה ללדת? במאות השנים האחרונות, מקובל שאישה יולדת בבית חולים. אולם בשנים האחרונות, קיבלו חדרי הלידה שם נעים יותר: "בתי יולדות". ואכן, בתי החולים משקיעים כסף רב בשדרוג חדרי הלידה, ומחלקות לאירוח יולדות. כיום, יש מבחר רחב של בתי חולים בהם ניתן ללדת. לכל אישה, יש מערכת שיקולים אחרת בבחירת בית יולדות המתאים לה. נביא לכם חלק מהשיקולים הללו.

האם בית היולדות מעודד לידה טבעית?

אחד מההבדלים המהותיים בין בתי היולדות, הוא עידוד לידה טבעית של יולדת. בחלק מבתי החולים, מעודדים את היולדות לקחת אפידורל. אולם ישנם חדרי לידה מקצועיים, בהם מאפשרים ליולדת ללדת בלידה פעילה, ומסייעים לה ככל הניתן. בחדרי לידה אלו יציעו ליולדות מקלחת, כדור פיזיו, ואמצעים טבעיים לשיכוך כאבים במהלך הלידה.

מהו חדר לידה טבעי? חלק מבתי החולים, מציעים חדרי לידה טבעיים. רמת ההתערבויות משתנה בין בתי החולים השונים. המשותף לחדרי הלידה הטבעיים, הוא האפשרות של היולדת למקלחת פרטית, ורחיצה באמבט. בחדרי לידה טבעיים אלו, תחובר היולדת למוניטור אלחוטי, שניתן להכניסו לאמבט ולמקלחת. בחלק מחדרי הלידה, יוותרו בחלק מהלידה על חיבור היולדת לעירוי.

מה מדיניות ההפרדה בין היולדת לתינוק?

נשים רבות, יבחרו את בית היולדות לפי מדיניות ההפרדה של בית החולים בין האמא לתינוק. באופן כללי, כמעט כל בתי החולים מניחים את התינוק על היולדת מיד לאחר הלידה. לאחר מכן, ייקחו את התינוק, יירחצו אותו, יבצעו לו כמה בדיקות, ויזריקו לו חיסונים. מרבית בתי החולים יחזירו את התינוק רחוץ ונקי אל היולדת, למשך שעה נוספת. אולם ישנם בתי חולים בהם נותנים ליולדת להיות עם התינוק זמן קצר מאוד לאחר הלידה, ולאחר מכן מעבירים את התינוק אל מחלקת תינוקות.

האם בית היולדות מציע ביות?

הרצון של היולדת לשהות עם התינוק במחלקת יולדות, משתנה מאחת לשנייה. ישנן יולדות שיילדו אך ורק בבית חולים המציע ליולדת "ביות" מלא עם התינוק. לעומת זאת, ישנן יולדות שחשובה להן מאוד המנוחה לאחר הלידה. יולדות אלו יעדיפו להשאיר את התינוק שעות רבות במחלקת תינוקות. אולם, האם מחלקת יילודים מאפשרת זאת? יש לברר נקודות אלו בית חיפוש בית החולים בו תבחרי ללדת.

מרבית בתי החולים, מציעים ליולדת אפשרויות בחירה. ולכן, גם יולדת שלא בחרה בביות, יכולה לשהות עם התינוק במרבית שעות היום. בדרך כלל, היולדת תצטרך להחזיר את התינוק לשעתיים של שקילה ובדיקות, ולמשך 6 שעות בלילה.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו שום כתבה יותר! הירשמו עכשיו

כתבות אחרונות

בחירת העורך