שחיקת סחוס

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Osteoarthritis

נהוג לחשוב כי שחיקת סחוס היא מחלה שפוגעת בעיקר באנשים בני הגיל השלישי. חשוב לדעת כי תופעה זו מצויה גם בגילאים צעירים יותר כאשר עשויות להיות לכך סיבות שונות.
אם זו חבלה, תאונה, מכה או שבר ואם זה בגלל מבנה מפרק שאינו תקין. מצב כזה עשוי להיות מולד כאשר במקרים מעין אלו עשויה להיות גם פגיעה באיברים שהם בתוך הסחוס כמו בלברום או במניסקוס ועם הזמן והשנים שחולפות, השחיקה נעשית מואצת יותר.

שחיקת סחוס – ממה זה נובע?

אז כפי שכבר ציינו, ישנן סיבות שונות שעשויות לגרום לבעיה הזו של שחיקת סחוס. דלקות מפרקים הן הגורם המוכר והדומיננטי ביותר בקרב האוכלוסייה בשכבת הגיל הבוגרת.
הפגיעה בסחוס מסבה סבל בל יתואר וגורם לקושי בתפקוד היומיומי. איכות החיים נפגעת מאוד והאדם עשוי למצוא את עצמו נאלץ להתמודד עם כאבים ועם קשיים רבים.

תסמינים של שחיקת סחוס

שחיקת סחוס מוגדרת ברפואה בשם – אוסטאוארתריטיס. זוהי מחלת המפרקים המוכרת ביותר. מדובר בתהליך אשר בו ישנה פגיעה בסחוס שעוטף את קצות העצמות הנמצאות במפרק. הסחוס מאפשר תנועה חלקה של המפרק בלי שנחוש כלל בחיכוך שנוצר בין העצמות. ברגע שהסחוס נשחק אין את הסיכוך במפרק והעצמות פשוט מתחככות זו בזו. מדובר בכאבים עזים ובמגבלה משמעותית בטווחי התנועה.


אנשים שסובלים מהבעיה עשויים לסבול ממנה במפרק אחד או יותר כאשר ברוב המקרים המחלה תופיע במפרקים שאחראיים על נשיאת משקל הגוף שלנו. (לרוב יהיו אלו הברכיים או מפרקי הירכיים) שחיקת סחוס משפיעה גם על השרירים שמסביב למפרק, על הרצועות או על המניסקוס ובמקרים רבים נוצר עיוות של המפרק כאשר הציר שלו נעשה לא תקין.

טיפוליים משמרים לשחיקת סחוס

אנשים שסובלים משחיקת סחוס מחפשים כמובן דרכים למזער את הנזקים ואם אפשר גם, טיפולים שונים שישקמו את הסחוס ואת הנזק שכבר נוצר. אז אין עדיין פריצת דרך בעניין שמאפשרת צמיחה של הסחוס מחדש. עם זאת יש בהחלט מה לעשות כדי לסייע ולעצור את הידרדרות המצב.
יש תוספי תזונה שונים המכילים את הרכיבים שיש בסחוס המפרקי שלנו. מה שבהחלט עשוי לתרום לשיפור המצב של המפרק הקבוע ואף לעצור את ההידרדרות. מדובר בחומרים – גלוקוזאמין וכונדרואיטין. נטילת התוספים הללו עשויה להשפיע לטובה על המפרק הקבוע ואף לסייע לגוף להתמודד עם החוסרים.
ישנה גם אפשרות לעשות שימוש בזריקות של תאי גזע אותם מזריקים ישירות אל הברך. מודבר בשיטה ביולוגית שפועלת על בסיס יכולות הריפוי הביולוגיות והטבעיות שיש בגוף האדם.

טיפולים ניתוחיים לשחיקת סחוס

כאשר אין הקלה של ממש בעקבות הניסיונות של הטיפולים המשמרים, אין מנוס מניתוח להחלפת המפרק, הברך או הירך. ישנן שתי שיטות עיקריות בעזרתן מתבצע הניתוח. השיטה הראשונה היא המסורתית כאשר בה נעשה שימוש בציוד מתקדם לצורך הניתוח. ישנה השיטה השנייה המקובלת כיום יותר מכל וזהי השיטה של ניתוח הרובוטי.
אז זה לא שהניתוח נעשה רק על ידי רובוט. עדיין ישנה היד האנושית שהיא מבצעת בפועל את העבודה. עם זאת התוכנה הממוחשבת והמדויקת היא זו שמתכננת את כל מהלך הניתוח ומפקחת על כל התהליך כדי שהניתוח יתבצע בצורה הכי מדויקת.

תזונה למניעת הדרדרות שחיקת סחוס

ישנן המלצות שונות לשיפור התזונה כמו גם תוספי תזונה המסייעים מאוד לתחזוקה של הסחוס ולמניעת המשך השחיקה. זה כולל:

  • שתייה מרובה של מים.
  • אכילת ירקות חיים ומבושלים מכל הצבעים.
  • צריכת מזונות העשירים בחלבון כמו ביצים, בשר, עוף, דגים וכן הלאה.
  • הקפדה על דגנים מלאים.
  • תוספי תזונה מותאמים.

מאמר בשיתוף https://www.drbender.co.il/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו שום כתבה יותר! הירשמו עכשיו

כתבות אחרונות

בחירת העורך