היתרונות התזונתיים של דג הטונה

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Raw fresh tuna fish

כולנו יודעים כמה חשוב שנבחר לעצמנו את התזונה המדויקת. הגוף שלנו צריך לקבל מהאוכל שאנחנו בוחרים לאכול את כל אבות המזון: פחמימות, חלבונים, שומנים, וויטמינים ומינרלים. ואם פעם היינו צריכים להתפשר, איזה כיף שהיום אנחנו יכולים להנות מאוכל טעים ובריא. שני המרכיבים באים ביחד.

דג טונה עם ערך תזונתי מעולה, הוא הדוגמה המושלמת למאכל כזה. אפשר לשלב אותו בקלות בכל ארוחה -פסטה, סלט, טוסט, כריך- ולתת לה טאץ' של טעם ובריאות.

במאמר הזה נדבר על היתרונות הבריאותיים של דג הטונה. אז בואו נצא לדרך.

יתרונות בריאותיים מפתיעים

רוב דגי הטונות שמשווקים היום מגיעים בקופסת שימורים. הדבר מאפשר לנו להימנע מהוספת חומרים משמרים מיותרים כדי להאריך את חיי המדף שלו. רק העובדה הזו מהווה יתרון משמעותי עם אמירה ברורה: דג טונה הוא מאכל בריא וטבעי.

טונה הוא מאכל מתאים ביותר לאנשים שעוסקים בספורט באופן קבוע, שכן כמות החלבונים בו תורמת לחיזוק ובניית שרירי הגוף.

כמו כן, זה מאכל אידיאלי לאנשים שמנסים לרדת במשקל, שכן כמות הפחמימות בו היא נמוכה עד אפסית.

ואם כבר מדברים על ערכים תזונתיים, בואו קבלו סקירה זריזה:

ב-100 גרם טונה יש סך הכל 194 קלוריות, 26 גרם חלבונים, 0 פחמימות, 0 סוכרים, 10 גרם שומנים, 2 גרם שומן רווי, 50 גרם כולסטרול ו-400 גרם נתרן.

לא צריך להיות דיאטנים כדי להבין שמדובר בסט ערכים מצוין. 

אבל לא רק שאכילת טונה תספק לגוף שלכם חומרים מזינים, אלא שהיא גם תשאיר אתכם שבעים לאורך זמן.

מקפיצים את רמות האנרגיה

עוד יתרון שיש לטונה הוא שהוא עשיר בוויטמיני B, וויטמינים שמגיעים עם מגוון חוזקות בריאותיות.

אותם וויטמינים עוזרים לגוף לייעל את פעילות האיברים הפנימיים, הם מאיצים את תהליך חילוף החומרים, שומרים על העור רענן, ומעלים את רמת האנרגיה הכללית שלנו.

בפעם הבאה שתאכלו טונה נסו לשים לב איך אתם מרגישים, אולי תופתעו לגלות שאתם כבר לא עייפים, אלא ערניים וקלילים.

אגב, זו אחת הסיבות שבגללן מומלץ לשלב את הטונה בארוחת הצהריים. הוויטמינים ייתנו לגוף שלכם את בוסט האנרגיה שהוא צריך כדי להמשיך את היום בכיף.

דג טונה עשיר באומגה 3

בנוסף לכל הערכים התזונתיים המצוינים, הטונה הוא מקור מעולה לאומגה 3, חומצת שומן עם תפקיד מפתח בשמירה על תפקוד תקין של מערכות הגוף.

צריכת אומגה 3 באופן קבוע תוריד את הסיכוי לחלות בטרשת עורקים, תתרום לבריאות הלב הכללית, ותעזור לשמור על מערכת העצבים שלכם. היא מעודדת תקשורת עצבית, ותורמת להעברת זרמים חשמליים תקינים בין הקולטנים השונים. כמו כן, יש ביכולתה להאט התנוונות עצבית, ולהילחם בדלקות שנוצרו עקב צריכת אלכוהול מוגזמת.

מחסור לעומת זאת, ככל הנראה יוביל לירידה ביכולות הקוגניטיביות (בעיות זיכרון, צמצום רמת קשב וריכוז וכו'). ובמקרים חמורים יותר, הוא עלול להעלות את הסיכויים ללקות בדמנציה.

אבל מעבר לפן הפיזי, יש לאכילת טונה יתרון גם בפן הנפשי. תמיד ידענו שלאוכל יש את היכולת להשפיע על מצבנו הנפשי הכללי, והנה ההוכחה: מחקרים מצאו שצריכת טונה בכמות הרצויה יכולה להקל על סימפטומים של דיכאון.

בקיצור, צאו לאכול טונה, ותישארו שבעים, שמחים ובריאים!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו שום כתבה יותר! הירשמו עכשיו

כתבות אחרונות

בחירת העורך