איך עושים מדיטציה – טיפים חשובים

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Meditation and aromatherapy

בעידן הלחוץ בו אנו חיים תחת איומים ביטחוניים, מגיפה עולמית, תחרותיות ומרדף בלתי פוסק אחר הישגים, אין פלא שאנשים מחפשים את הדרך להירגע ולתפוס שלווה.

מדיטציה נחשבת לאלטרנטיבה מעולה להפחתת מתח ולהעלאת המיקוד. אם טרם התנסיתם או אתם בתחילת היכרותכם עם נפלאות המדיטציה, חשוב שתהפכו אותה לחלק בלתי נפרד משגרת חייכם ותפיקו ממנה את המקסימום את האפשרי.

  • לפניכם טיפים לתרגול מדיטציה וכיצד ליהנות מהאפקט והתועלות שהיא מציעה?
  • הדרגתיות היא שם המשחק

מדיטציה היא תהליך וחשוב להגיע אליה בראש פתוח וגם עם סבלנות רבה. יש להתקדם בהדרגה עם תהליך המדיטציה בכל סשן ולאורך זמן. בתחילת הדרך המוח נוטה להתנגד וקשה יותר לזכך את המחשבות הטורדניות או לחוות רגיעה מושלמת, כי זה חלק מאימון התודעה שבא עם המיומנות ועם התרגול.

בהתחלה אולי מדיטציה מרגישה כמו מאמץ אחד גדול, אבל עם הזמן תחושה זו תשתנה והתרגול יבוא באופן טבעי ונינוח.

ישיבה זקופה להתחלה טובה

הדרך בה תתרגלו מדיטציה תשפיע על הנוחות שלכם להמשיך ולתרגל לאורך זמן וכך לנוחות ולשלווה שתחוו. כמו כן, חשוב שהמדיטציה תהיה טובה עבורכם מבחינה פיזית, שלא תחוו כאבי גב או התכווצויות וישיבה זקופה תאפשר את המנח הנכון עבורכם.

יצירת סביבה שקטה

קשה יותר לתרגל מדיטציה ולחוות שקט פנימי כשיש הרבה רעש מסביב או הסחות והפרעות. נסו לנטרל את כל אלה: לכבות מסכים, לעמעם תאורה או ליהנות מאור טבעי שמציף את החלל תלוי בתנאים האופטימאליים עבורכם, לכוון את הטלפון למצב שקט ולבקש מאנשים שלא יפריעו לכם בעת התרגול. שום דבר לא בוער או דחוף כרגע? אפשר בהחלט לתרגל בשקט.

אם אינכם אוהבים לעשות את זה לבד, תוכלו למצוא פרטנרים למדיטציה או אפילו להיות חלק מקבוצה שמתרגלת ביחד בפנים או בחוץ.

קיימות גם אפליקציה שיוכלו לסייע לכם בתרגול וסרטונים קצרים, מוסיקת רקע מרגיעה ועוד התייחסו גם לתנאי הטמפרטורה בחדר ולנטרול כל תחושה לא נוחה על מנת שתוכלו למקסם את התרגול. יש אנשים שאפילו יוצרים מרחב ייעודי למדיטציה במרפסת, בסלון, בחדר השינה, במקומות אנרגטיים או שלווים במיוחד ויש מי שיכולים ואוהבים לתרגל בכל זמן ובכל מקום.

מכניסים את המדיטציה לשגרה

אלמנט חשוב נוסף על מנת שתוכלו להתמיד במדיטציה קשור לשילובה ברוטינה בחיים שלכם. הגדירו זמן מראש בו תוכלו לתרגל לפי לוח הזמנים וההעדפה האישית. בין אם מדובר בתחילתו של כל יום או כחלק מהפסקת צהריים או להפך בסיומו של יום, בסופי שבוע או כל מועד שנוח לכם.

כדאי לקבוע מסגרת שתאפשר לכם לתרגל בנוחות והתחלה קבועה למדיטציה וסיומה כדי שלא תאבדו את עצמכם בתוך השקט כשכן יש דברים לטפל בהם ומצד שני, שלא תדחו עד אין קץ ותפספסו שוב ושוב את ההזדמנות לשלווה באמצעות מדיטציה.

נקודה למחשבה

חפשו את הדרך שלכם להתרכז בין אם מדובר בתרגול חזרתי של נשימות או מנטרה, התמקדות בנקודה ספציפית בחלל. עם הזמן יהיה לכם קל יותר להתנתק ולהתמקד ולהיפרד מכל המחשבות שמנסות לקחת אתכם למקומות אחרים. זכרו את הטיפ הראשון – מדיטציה היא תהליך והתרגול הוא חלק מההתפתחות ההדרגתית בדרך לשקט נפשי ואיזון פנימי.

מדיטציה מסייעת במצבים רגשיים ואפילו רפואיים, היא יכולה להפחית חרדה ולחץ, להשיג הרפיה עמוקה, להגביר את טווח הנשימה כך שתוכלו ביום יום אפילו מעבר לתרגול לנשום טוב יותר. היא תאפשר לכם לשים לב לתנועות הגוף, למקד את תשומת הלב במה שחשוב ולשפר את מצב הרוח, האינטראקציה והבריאות הנפשית והפיזית.

====

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו שום כתבה יותר! הירשמו עכשיו

כתבות אחרונות

בחירת העורך